Sommer på  Røsnæs – 2024

Røsnæs er et stykke uberørt Danmark, der venter på at blive opdaget af endnu flere. Vi har nogle gode aktører, der byder på spændende oplevelser, masser af plads, og god afstand til andre turister.

Stor natur – der indbyder til aktivitet

Vi kan varmt anbefale en sommerferie på Røsnæs, på det vestligste Sjælland. Her kan du opleve en storslået natur, stejle klinter, skov og vand. Du vil opleve udsigter over havet og landskabet, der tager pusten fra dig. Vi kan varmt anbefale, at du tager cyklen, kajakken eller vandreskoene med.

Vinlandet Røsnæs

Røsnæs kaldes også “vinlandet”. Vi har hele 4 vingårde – heri blandt Danmarks største; Dyrehøj Vingård.  Det har vist sig at her på Røsnæs, hvor vi har istidslandskabets sydvendte skråninger, et særligt tørt og solrigt klima og en blandet jord af sand, sten, kalk og ler, er det særligt ideelt at dyrke vin.

Dyrehøj Vingaard, der er Danmarks største vingård med over 40.000 vinstokke eller ca. 30 kilometer vinrækker og producerer både vin og spiritus. På vingården oplever du en rigtigt vingårdsstemning, hvor der er højt til loftet og masser af plads, hvor du end befinder dig. Efter et besøg i vinbar, café eller i gårdbutikken, er du måske blevet nysgerrig på mere. Der er mange rundvisninger i løbet af hele året, hvor du kommer rundt i vinmarken og i vineriet.

Gastronomi og gode lokale råvarer

Ud over unikke naturoplevelser rummer Røsnæs to gode caféer og en fantastisk vinbar, der alle byder på lokale smagsoplevelser. Her serveres friske varer, der leveres af de lokale producenter.

Overnatning på Røsnæs

Du kan bo på Strandhotel Røsnæs, der ligger med fødderne i vandkanten. Eller du kan tage campingvogn eller telt med og besøge vores nye naturcampingplads, eller booke værelse på Kongsgaard bed and breakfast, hvor det personlige værtskab er i højsædet.

Alle vores overnatningssteder har gode udendørsarealer, hvor det er muligt nyde stilheden og udsigten – og med god afstand til andre gæster.

Vin, vand og vandring?

Her på Røsnæs er vi en række aktører, der kan tilbyde dig en meget varieret buket af forskellige oplevelser. Du finder dem alle herunder. Klik dig ind på de enkelte for at læse mere og booke din ferie.

Fakta

På Røsnæs kan I få store naturoplevelser, høre spændende historier og deltage i aktiviteter både til vands og til lands.

Andre Landmarks

De 13 landmarks

Røsnæs Rundt

OVERNATNING - SEVÆRDIGHEDER - SPISESTEDER

Dyrehøj Vingård 

På Danmarks største Vingaard er der altid gang i den. Oplev stemningen i vinmarken, produktionen i vineriet eller hyggen i butikken.

Fra vingården kan vi anbefale en gåtur via vinmarkerne over til Horsedalen. Det utroligt smukt udkigs sted, hvor medbragt mad og drikke kan nydes – evt. inden I går en tur i terrænet.

Aktivitetshuset på Røsnæs Havn

Her kan du bade, gå i sauna eller nyde madpakken. Der er også en cafe, hvor du kan købe is, vand, kaffe, pølser m.v.

Nyd en dukkert, udsigten eller tag din kajak med og sejl ud fra Røsnæs Havn.

Strandhotel Røsnæs

Strandhotel Røsnæs

Når I har været rundt og opleve Røsnæs, så kan I på Strandhotel Røsnæs falde om i en god seng. Nyde de rolige omgivelser og en middag fra Restaurant Naes.

Strandhotellet ligger med en unik udsigt over Kalundborg Fjord. Og her er en ro, der kan mærkes helt ind i sjælen.

Kom på vingerne i Ulstrup Mølle

Oplev den meget velbevarede Ulstrup mølle, der også fungerer som museumsmølle. Møllen er åben for besøgende og kommunens folkeskoler samt andre grupper efter aftale. Møllen er en vigtig del af Røsnæs’ kulturarv og et besøg hver. De frivillige møllersvende deler gerne historier og anekdoter. Åbningstider hver tirsdag kl. 10–12 og alle søndage fra 22/5-28/8 kl. 11-15.

Røsnæs Fyr

Besøg Røsnæs Fyr. Tag turen helt op i fyret og nyd den unikke udsigt over hele Røsnæs. Nyd en kop kaffe fra caféen når du kommer ned igen.

Barfod vin

Nordiske koldklimavine fra Røsnæs.

Kalundborg Golfklub

Golf i den unikke og smukke Røsnæs natur – altid god plads og med en fremragende udsigt.

Keramikstuen

Besøg Keramikstuen, der udover smuk kunst også har en smuk have med udsigt over Kalundborg fjord, der nærmest er et kunstværk i sig selv, – kunst og gode oplevelser kan man altid blive inspireret af.

Wellness By Birkemos

By Birkemos giver Wellness på Dyrehøj Vingård i naturskønne omgivelser. Ingen åbningstider, vi har tid når du har tid.

Cafe Dyrehøj

Oplev vingårdsstemningen på terrassen i caféen. Få en god frokost og et glas af gårdens egen vin. Maden er lavet fra bunden af gode råvarer.

Dyrehøj Butik og vinbar

Dyrehøj er Danmarks største vingård og åbner i år ny vinbar. I vinbaren kan du få både vinmenu og charcuterie, så du rigtigt kan smage på Røsnæs.

Røsnæs Naturcamping

Fred og ro er der rigeligt af, selvom du bor midt i smørhullet på Røsnæs. Tæt på vandet, Dyrehøj vingård og Røsnæs Rundt ruten.

STUB Vingård & Vintårn

På STUB Vingaard tager vi gerne imod besøgende. Vi byder på rundvisning i vinmarkerne og besøg i vores vintårn og vinbar på bakketoppen bag Strandhotel Røsnæs – så besøget kan sluttes af med super god mad og overnatning hos ’naboen’.

Naturskolen på Røsnæs

Åben have med klappedyr og klatrebane, café og guidede ture.

Leg godsejer for et par dage: Lej hovedbygningens 500 m2 med 8 værelser og 30 senge, køkken til 60 pers, pejsestue, festlokale og flot udsigt.

Mindfullness på Røsnæs

Kom ned i kroppen og mærk efter. Nyd vandreture i skoven og /eller langs havet på hesteryg. Vi kontakter elementerne og bevæger os med dem, iagttager hvad der sker i krop og sjæl. Turen indeholder guidede mindre meditationer, som kan optages til hjemmebrug. Pris for 8 pers. /kr 100,- pr. pers. Tid: 1,5 time.  Forplejning: Vand. Kontakt: 40455002 / 55454003

Røsnæs Duroc

Lækkert krogmodnet og marmoreret kød fra vores egne renracede Duroc grise.

Vi tilbyder alle de lækre udskæringer, pølser samt halve grise parteret efter ønske. En madoplevelse ud over det sædvanlige

Cafe Edderfuglen

Nyd en frokost på Cafe Edderfuglen eller hold dit selskab i disse smukke omgivelser på spidsen af Røsnæs. Restauranten er lille, men hyggelig og en fantastisk solnedgang.

Røsnæs Vingård

Den ældste og mindste vingård på halvøen.

Vingården blev grundlagt af Lars Klausen og Jørgen Knudsen i 1998 og drives i dag af Anders Lejbach. Vinmarkerne er smukt beliggende mod syd ved Hellesklint.

Besøg efter aftale.

Daglig Brugsen på Røsnæs

Hent forsyninger til din tur på Røsnæs inde i Dagli Brugsen på Røsnæs.

Vi fører et stort og bredt udvalg i næsten alle dagligvare grupper.

Åbningstid er alle dage fra kl 8.00 til 18.30

Kort over Røsnæs

Få her et overblik over Røsnæs ved at downloade Røsnæs kortet. På dette kort kan du se cykel- og vandreruter.  Finde overnatning, seværdigheder og spisesteder.

God fornøjelse.