LandmarketNaturrummet

I Naturrummet kan I skabe overblik over Røsnæs og Røsnæs Rundt. I kan planlægge jeres tur ved hjælp af beskrivelserne af de 13 landmarks og det store kort over øens attraktioner og vandreruter.

Planlæg jeres tur

Naturrummet er det oplagte første stop på jeres tur Røsnæs Rundt. Her finder I en beskrivelse af de 13 landmarks, information om Røsnæs og om projektet Røsnæs Rundt. Derudover finder I et stort kort i træ, hvor I får et overblik over ruten. Herfra kan I planlægge jeres videre tur.

Nyd Naturrummet

Naturrummet er en bygning af glas, hvilket betyder at I føler jer i et med naturen, selv indenfor. På kolde dage kan I sidde og varme jer omkring den hyggelige pejs.

Udenfor kan I nyde jeres medbragte mad eller bare sidde og nyde solen og den omkringliggende natur.

Velkommen i undervisnings-depotrummet

Depotrummet i naturrummet er der for at tilbyde alle kommunens skoler at kunne låne feltudstyr til egne undersøgelser i landskabet omkring Røsnæs Naturrum. Det vil også  være muligt at pakke udstyret ned i de indkøbte rygsække og tage længere ud på Røsnæs til nye spændende og anderledes oplevelser.

Vi håber, at flere skoleklasser sammen med deres lærer vil bruge og få glæde af Røsnæs Naturrum. I naturrummet kan der på fjernsynet høres og ses forskellige historier om området og om, hvordan Røsnæs-halvøen blev dannet.

Der ligger informationsfoldere i naturrummet, hvori du kan læse om nogle af de muligheder, Røsnæs kan tilbyde dig, og du kan  se de forskellige landmarks på bordmodellen.

Målet er, at der med tiden vil blive udviklet undervisningsmateriale skræddersyet til denne lokalitet, enten lagt ind på hjemmesiden Røsnæs Rundt eller ved QR-koder i depotrummet eller opsat ved de forskellige lokaliteter.

Skoler kan låne nøgle til depotrummet ved henvendelse til e-mailen bphcharlotte@gmail.com eller sende en besked til  mobil 22169456.

Læs historie om Lecafabrikken på Røsnæs, baseret på anekdoter fra tidligere ansatte og lokale.

Koordinater

Lat/Long:
55.721753
11.001325

DMS:
55° 43′ 18.3108” N
11° 0′ 4.77” E

Opførelse

Landmarket er opført i 2015.

Naturrummets adresse:

Røsnæsvej 233

4400 Kalundborg

Få kørevejledning her

Andre landmarks

Ågerup

Kongstrup Klinter

Du kan også klikke dig rundt i Årshjul og se hvornår du kan opleve de forskellige planter og dyr på Røsnæs.