LandmarketSpidsen

Spidsen ved Røsnæs Fyr er Sjællands mest vestlige punkt og Røsnæs største turistattraktion. Det er der mange grunde til; en imponerende udsigt, et charmerende fyr med en spændende historie og et rigt dyreliv under havoverfladen.

Under overfladen

I forlængelse af Spidsen, ligger et særligt undersøisk rev, som I kan se oppefra. Revet er 1,8 km. langt og ligger ca. 2 m under vandoverfladen. Der ligger mange træbåde ud for Spidsen, som enten er gået på grund på revet eller er blevet skudt i sænk, bl.a. under Englandskrigen, som også bliver kaldet kanonbådskrigen.

Tag med ud at fiske

Vandet over revet er helt roligt, mens der på begge sider er voldsom strøm. Det betyder at der i varme perioder, er lavere temperatur langs revet. Derfor er det et godt sted at fiske, da fiskene søger herhen.

Generelt er Spidsen et rigtig godt sted for lystfiskere. I kan fange havørred hele året rundt. Fra april/maj – afhængig af hvordan vinteren har været, kan I fange hornfisk og i juli og august kan I fange makrel. Midt på sommeren, når havoverfladen er stille, kan I se multen, som er en yderst legesyg fisk, lege tagfat i overfladen. I kan også være heldige at se sæler eller marsvin.

 

Lyt til fortællingen om Spidsen:

 

Koordinater

Lat/Long:
55.743560
10.870083

DMS:
55° 44′ 36.816” N
10° 52′ 12.2988” E

Opførelse

Landmarket er opført i 2016.

Andre landmarks

Vågehøj

Maderne