Vandretur i Kongstrup Klinter – Frokost på Dyrehøj Vingaard

Vandreturen begynder ved Naturrummet Røsnæsvej 233, 4400 Kalundborg.

Efter en kort orientering i Naturrummet begynder vandreturen ved at følge den afmærkede gule rute og vi gør ophold på toppen af bakken med udsigt ud over Kirkebugten.

Kongstrup Klinter er blandt de højeste på sydskrænten ca. 40 meter og de blev fredet i 1954. Fra området højeste punkt er det muligt at få en panorama udsigt i 360 grader, hvor man tydeligt ser ud over Odsherred, Sejerø, Asnæs og Røsnæs.

Ved Hellerhytten fortælles en kort historie om en af de mest specielle kapitler i den danske kunsthistorie. Hellenerne udmærkede sig ved at være den eneste egentlige kunsterkoloni der har eksisteret på Kalundborgegnen.

Man kommer ned til stranden igen og går forbi Elverdam Naturcamping, hvorefter man følger stien ind til højre og går tilbage mod Slothsvej og videre mod  lågen ved Søstergangen.

Herfra følger man trampestien til venstre frem til klaplågen oppe ved sommerhusområdet og går herfra ad stien til højre frem til den blå rute, som man følger hjem retur til Naturrummet.

Praktiske oplysninger:
Kl. 11.00 Vandretur i Kongstrup klinter (medbring praktisk fortøj og tøj efter vejret)
Kl 13 frokost, vinbondens bræt
Besøg butik, smagsprøver og Galleri i stuehuset Kl 15 Kaffe og Kage, farvel

Pris 455 kr per person (børn under 12 halv pris)

Turen kan tilrettelægges individuelt efter nærmere aftale.

Kontakt: camilla@dyrehojgaard.dk

Fakta

På Røsnæs kan I få store naturoplevelser, høre spændende historier og deltage i aktiviteter både til vands og til lands.

Andre Landmarks

De 13 landmarks

Røsnæs Rundt